dissabte, 10 de setembre del 2011

Self Defense Family - I'm Going Through Some Shit


Qui son?
Definitivament una de les bandes més importants que tinc el plaer de coneixer. Self Defense Family, antiguament coneguts com End Of A Year, son una formació heterogènea de venint i tornants que queden representats per el mateix títol. Per a mi, no tant sols son un referent com a enèssima revolució musical sinó també com a revolució personal i espiritual, degut al seu carismàtic vocalista Patrick Kindlon: la seva manera de moure's que recorda al mític Ian Curtis i els seus discursos incendiaris contra la cultura i prejudicis moderns només poden ser aplacats per la seva única i rovellada veu.  L'hiperactiu projecte té la benevolència de treure ep's i splits a tort i a dret, i aquesta és l'última referència, de moment.

Què és?
EP grabat als llegendaris estudis Tuff Gong a Kingston, Jamaica (fundats per Bob Marley). 2 temes que tant sols consoliden un dels projectes independents més ambiciosos dels que puc ser testimoni. Aquest és el primer single de 'Island Series' una serie de singles que aniran grabant a diferents estudis de diverses illes mundials. 
A part, tant sols el fet de buscar un referent musical a SDF és ja una cerca de l'evolució del hardcore i el punk. Post hardcore? Les veus desgarrades de Kindlon i els anteriors treballs del grup ho confirmen, però la seva evolució deixa, en part, el caos de Fugazi o Rites Of Spring i es summergeix en guitarres brillants que queden en contrast amb la veu del carismàtic 'frontman'. L'evolució dels temes la veig pròpia del post-rock/metal instrumental, però la seva força final, la èpica i la melodia dels grups més representatius del gènere actualment (Explosions In The Sky, Russian Circles) no queden del tot reflectits en I'm Going Through Some Shit
No sóc cap expert en cap d'aquests gèneres i algú m'aconseguirà explicar el què fan SDF, però si que puc dir que mai habia sentit res com això.

Referència: http://www.myspace.com/endofayear
http://selfdefensemusic.com/
Descarrega: Aquí
Estil: Post-Hardcore / Indie

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada